Milanoo

Milanoo arvostelu

8.8

Hintataso

9.5/10

Tuotevalikoima

9.5/10

Tuotteiden laatu

7.5/10

Asiakaspalvelu & toimitus

8.5/10

Luotettavuus

9.0/10

Plussat

  • Valtava valikoima niin arki- kuin juhlavaatteita
  • Edullisimmat hinnat vaatteisiin
  • Nopeat toimitukset Suomeen

Miinukset

  • Vaatteiden kokojen kanssa pitää olla tarkkana

Milanoo on jo useamman vuoden toiminnassa ollut vaatteisiin erikoistunut kiinalainen verkkokauppa. Milanoo on oivallinen vaihtoehto Zalandon ja muiden eurooppalaisten nettivaatekauppojen rinnalle, tarjoten tuotteita huomattavasti huokeampaan hintaan. 

Kaupan käyttöliittymä on lähes identtinen Gearbest-nettikaupan kanssa. Suomenkielistä versiota ei ole saatavilla, mutta postitukset Kiinasta Suomeen onnistuvat helposti ja halpaan hintaan. Kaupassa on paljon vaihtuvia tarjouksia, ja toisinaan vaatteita löytyy eurooppalaiseen hintatasoon verrattuna lähes ilmaiseksi.

Rekisteröityminen

Käyttäjätilin rekisteröiminen onnistuu heti etusivulle saavuttuasi. Tilin luomiseen riittävät nimi, sähköpostiosoite sekä salasana. Halutessasi voit luoda käyttäjätilin myös Google-, Facebook- tai PayPal-käyttäjätililläsi, jolloin vältät itse syöttämästä omia tietojasi. 

Rekisteröitymisen jälkeen kannattaa hetimmiten käydä lisäämällä käyttäjätilille toimitusosoite sekä maksumenetelmä, jotta pääset suoraan shoppailemaan.

Milanoo sovellus

Milanoo-kaupalle on saatavilla erinomainen oma applikaationsa, jonka voit ladata kaikista suurimmista sovelluskaupoista. Sovelluksen avulla vaatteiden selaaminen kategorioittain on selvästi mukavampaa, joskin myös kaupan selainversio pyörii puhelimen pienellä ruudulle sulavasti.

Tuotevalikoima

Mitä vaatetta ikinä etsitkään, tarjoaa Milanoo varmasti jos jonkinlaista vaihtoehtoa. Yhteensä tuotteita on useita kymmeniä tuhansia, joten muutamassa päivässä selattava ei tästä kaupasta kesken lopu. Kauppa on ehkä hieman enemmän kallellaan naisten muotiin, mutta myös miehille riittää valikoimaa tavattoman paljon. 

Tuotteet on kategorioitu varsin fiksusti omiin osastoihinsa, minkä lisäksi käytettävissäsi on erinomainen hakutoiminto. 

Toimitusaika ja toimituskulut

Milanoo toimittaa tuotteet lähtökohtaisesti aina Kiinasta. Tästä syystä kannattaa varautua siihen, että uudet bikinit eivät välttämättä tipahda postiluukustasi ensimmäisen kolmen päivän aikana. Yleisesti tuotteita kannattaa varautua odottamaan muutaman viikon ajan, etenkin jos käytät halvinta mahdollista toimitusvaihtoehtoa.

Toimituskulut ovat suurimmassa osassa tuotteita jopa naurettavan pienet. Vaikka tuotteet saapuvat Kiinasta asti, näyttäisi toimitus olevan monesti halvempaa kuin tilata Suomen sisällä kotimaisesta verkkokaupasta vaatteita kotiovelleen.

Maksutavat

Käytettävissäsi Milanoo-verkkokaupassa ovat seuraavat maksumenetelmät

Tullimaksut ja rajat

Tuotteet saapuvat pääsääntöisesti EU-alueen ulkopuolelta, joten joudut mitä todennäköisemmin maksamaan alkuperäisen hinnan päälle myös arvonlisäveron. Aikaisemmin veroa ei tarvinnut maksaa alle 22 euron arvoisista tilauksista, mutta lakimuutoksen myötä vero koskee kaikkia tilauksia. Tämä vaikuttaa etenkin Milanoon-kaupan kaltaisiin toimijoihin, joiden tuotteet maksavat keskimäärin korkeintaan muutaman euron.

Tuotteiden palauttaminen

Mikäli tuote on viallinen tai rikki, voit postittaa sen takaisin Milanoo-kaupalle ja kauppa korvaa sinulle aiheutuneet toimituskulut. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Milanoo korvaa vain kaikista halvimman toimitusvaihtoehdon, joten pikapakettina mekkoa ei kannata takaisin lähettää.

Milanoo Suomi – sopiiko sivusto suomalaisille?

Milanoo on suomalaisten keskuudessa hyvin suosittu kauppapaikka, vaikkei suomenkielistä versiota sivustosta olekaan saatavilla. Maksut sujuvat näppärästi kotimaisten pankkien myöntämillä maksukorteilla ja tilaukset saapuvat Suomeen vaivattomasti. Milanoo sopii siis suomalaisille oikein erinomaisesti!

Alennuskoodit & bonukset

Kuten kiinalaisissa nettikaupoissa yleensä, on myös Milanoo-kaupassa jatkuvasti käynnissä erilaisia ’flash sale’ -tarjouksia. Tämä tarkoittaa osan tuotteista olevan jopa 80 prosentin tarjouksessa – tosin tarkkasilmäinen voi huomata kaikkien tuotteiden olevan jatkuvasti tarjouksessa. 

Sivusto kerää dataa tekemistäsi hauista ja aikaisemmista tilauksistasi, ja saattaa näiden perusteella lähetellä sinulle personoituja tarjouksia. Mukana saattaa olla toisinaan myös alennuskoodeja ja muuta mukavaa, joten kannattaa käydä tilaamassa sivuston markkinointiviestit sähköpostiisi!

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Milanoo hyödyntää useista kiinakaupoista tuttua tikettisysteemiä. Mikäli sinulla on asiakaspalvelulta kysyttävää, voit oman käyttäjätilisi kautta avata uuden ’tiketin’ ja tätä kautta jättää ikään kuin yhteydenottopyynnön sivustolle. Milanoo on tunnettu nopeasta asiakaspalvelusta, joten vastauksia voit odotella saavasi korkeintaan muutaman päivän kuluessa. 

’Help’ -osiosta löytyy myös Help Center, jonne on kerätty todella laajalti tietoa sivuston yleisistä toiminnoista, kuten maksuliikenteestä, palautuksista, toimituksista ja muusta olennaisesta. Kannattaa käydä kurkkimassa täältä vastauksia, mikäli jokin askarruttaa mieltä!

Milanoo kokemuksia – Onko Milanoo luotettava?

Milanoo on ehkäpä suurin ja suosituin nimenomaan vaatteisiin keskittynyt kiinalainen verkkokauppa. Se on ollut toiminnassa jo usean vuoden ajan, ja vuosittain tuhannet suomalaiset tilaavat kaupasta kivoja kuteita niin juhlaan kuin arkeen. Varsin luotettava sivusto kyseessä siis!

Tilauksia tehdessä kannattaa huomioida, että kiinalaisten vaatekoot ovat lähtökohtaisesti aina selvästi pienempiä kuin meillä EU-alueella. Mikäli emmit kahden eri koon välillä, on ehdottomasti suositeltavaa tilata kokoa suurempi – ehkä jopa kahta kokoa.