Gearbest

Gearbest.com arvostelu

8.4

Hintataso

8.5/10

Tuotevalikoima

8.5/10

Tuotteiden laatu

8.0/10

Asiakaspalvelu & toimitus

8.0/10

Luotettavuus

9.0/10

Plussat

  • Erinomainen valikoima elektroniikkaa
  • Halvat hinnat elektroniikkaan ja vaatteisiin
  • Tarjolla automaattikäännös suomeksi

Miinukset

  • Kalliimmat tuotteet eivät ole hintansa arvoisia
  • Maksutapoina vain luottokortti & PayPal

Gearbest on AliExpressin ja eBayn rinnalla hieman pienemmälle huomiolle jäänyt kiinalainen nettikauppa, mutta pienestä puljusta ei tässäkään tapauksessa ole kyse. Gearbest on erinomainen shoppailupaikka etenkin kiinalaisen elektroniikan ja vaatteiden ystäville. 

Suomenkielistä versiota sivustosta ei ole saatavilla, mutta halutessasi saat käännettyä sivuston automaattisesti kotimaiselle kielelle etusivun kielivalikosta. 

Rekisteröityminen

Rekisteröityminen Gearbest-sivustolle käy nopeasti. Tili luodaan etusivun ’Sign In’ -painikkeen kautta, ja tilin luomiseen riittävät nimi, sähköpostiosoite sekä salasana. Sivustolle on mahdollista kirjautua myös Facebook- tai Google-tileilläsi, mutta kannattaa aina tarkistaa kahdesti mitä oikeuksia sivustolle annat kirjautumisen yhteydessä. 

Mikäli sinulla on heti jotakin ostoaikeissa, kannattaa käydä täyttämässä rekisteröitymisen jälkeen käyttäjätilille myös toimitusosoitteesi sekä maksutietosi. 

Gearbest sovellus

Gearbest-kaupalle on oma sovelluksensa saatavilla niin iOS-, kuin Google Play -kaupoista. Ilahduttavan raikkain sävyin toteutettu mobiiliapplikaatio on lähes välttämätön työkalu, mikäli aiot käydä kaupan valikoimaa perusteellisemmin läpi mobiililaitetta käyttäen. 

Tuotevalikoima

Tuhansia, kymmeniä tuhansia, satoja tuhansia tuotteita. Mitä ikinä kaipaat, on Gearbest-nettikaupalla varmasti tarjota jonkinlainen vaihtoehto. Hakutoiminnon avulla voit löytää lähes mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. 

Gearbestin suurimpia kategorioita on kiinalainen elektroniikka, kuten tietokoneet, puhelimet, kuulokkeet, piuhat ja sen sellainen. Osa tuotteista on hyvinkin laadukkaita, osa ei niinkään. Tämä on yleensä aika hyvin pääteltävissä tuotteen hinnasta. 

Toimitusaika ja toimituskulut

Gearbest toimii pääasiassa Kiinasta käsin, joten tuotteita kannattaa varautua odottelemaan viikko jos toinenkin – ellet sitten halua maksaa kalliimpaa pikakuljetusta. Lisäksi kaupalla on useampia varastoja Euroopassa, ja näistä tuotteet saapuvat hyvinkin nopeasti. Lähetyspaikka on aina näkyvissä tuotteen tiedoissa!

Toimituskulut ovat kiinalaiskaupoille tyypilliseen tapaan todella matalia. Osalla pienistä tuotteista kuljetus on ilmainen, ja esimerkiksi älypuhelimelle kuljetushintaa Suomeen tulee alle parikymppiä.

Maksutavat

Käytettävissäsi ovat seuraavat maksutavat:

Tullimaksut ja rajat

Lisäkulut riippuvat siitä, lähetetäänkö paketit EU-varastoista vai Kiinasta. Tämä kannattaakin ottaa huomioon tuotetta tilatessa – Kiinahinta on aina halvempi, mutta hyvin todennäköisesti maksettavaksesi tulee arvonlisävero paketin saapuessa Suomeen. Päästäksesi pienillä lisäkuluilla kannattaa suosia jo EU-alueella olevia tuotteita. 

Tuotteiden palauttaminen

Gearbest tarjoaa kaikille tuotteille ’dead on arrival’ -takuun. Tämä tarkoittaa, että mikäli tuote on ollut jo saapuessaan rikki, tulee asiasta ilmoittaa Gearbestille kolmen päivän kuluessa, ja he tarjoavat palautuksesta aiheutuneet ylimääräiset kulut. 

Kaikilla tuotteilla on 45 päivän palautusoikeus ja yhden vuoden takuu. Mikäli haluat vain palauttaa tuotteen, jäävät postikulut itsesi maksettavaksi. Mikäli tuote on viallinen ja menee takuun piiriin, korvaa Gearbest palautuksesta aiheutuvat ylimääräiset kulut. 

Gearbest Suomi – sopiiko sivusto suomalaisille?

Erillistä suomiversiota Gearbest-kaupasta ei ole, mutta tästä huolimatta se soveltuu hienosti suomalaisshoppailijoille. EU-varastot mahdollistavat ainakin osan tuotteista vastaanottamisen hyvinkin nopeasti, ja sivustolla käyvät joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta kaikkien kotimaisten pankkien maksukortit. Kielitaidottomille Gearbestin automaattikääntäjä tarjoaa mukavan helpotuksen sivuston käyttämiseen.

Alennuskoodit & bonukset

Gearbest-kaupassa on käytännössä koko ajan käynnissä ’flash sale’, eli tuotteita on ns. supertarjouksissa – joku tosin voisi väittää, että kaikki tuotteet ovat koko ajan hurjassa tarjouksessa. 

Tilatessasi käyttäjätilisi tiedoista sivuston markkinointikirjeet, voit vastaanottaa etukuponkeja ja lisätietoja itseäsi kiinnostavien tuotteiden tarjouksista omaan sähköpostiisi. 

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Gearbestillä on käytössä kiinalaisille verkkokaupoille tyypillinen tikettisysteemi. Mikäli jokin on pielessä, voit avata oman käyttäjätilisi kautta uuden tiketin asiasta, ja asiakastuki ottaa sinuun yhteyttä korkeintaan muutaman päivän kuluessa. Yleisesti Gearbestin asiakastuen tiedetään olevan varsin ripeää.

Kun mieleen juolahtaa kysymyksiä kasinon toiminnasta, voit käydä lukemassa yleistä tietoa tuotteiden tilaamisesta, maksumenetelmistä, toimituskuluista ja toimitusajoista sivun alalaidan help centerin kautta. Täältä ei tieto lopu kesken!

Gearbest kokemuksia – Onko Gearbest luotettava?

Monelle suomalaiselle Gearbest on kilpailijoitaan tuntemattomampi nimi, mutta kyseessä on varsin suuri ja luotettava kiinalainen nettikauppa. Sivuston valikoimiin kuuluu valtava määrä erilaisia tuotteita, joiden laatu on hyvin vaihteleva. Ennen tuotteen tilaamista kannattaa käydä tutkailemassa muiden asiakkaiden antamia arvioita. 

Maksumenetelmien ja toimitusten puolesta Gearbest toimii todella saumattomasti – tuotteet löytävät perille ja ovat yleensä sitä mitä pitääkin.