Ebay verkkokauppa

Ebay.com arvostelu

8.7

Hintataso

9.5/10

Tuotevalikoima

9.0/10

Tuotteiden laatu

7.5/10

Asiakaspalvelu & toimitus

8.0/10

Luotettavuus

9.5/10

Plussat

  • Valtava tuotevalikoima
  • Edulliset hinnat etenkin käytetyissä tuotteissa
  • Nopeat toimitukset

Miinukset

  • Osa kiinalaisista tuotteista on heikkolaatuisia

eBay on jättimäinen nettikauppa, jonka valikoimista löydät mitä tahansa. Pitkään eBay tunnettiin Amazonin ”kiinaversiona”, mutta todellisuudessa kyseessä on hyvin laadukas kauppapaikka. Toki löydät eBayn tarjonnasta halutessasi myös paljon kiinalaista roinaa ja rompetta! Kyseessä on kuitenkin laadukkaampi verkkokauppa kuin monet muut kiinalaiset verkkokaupat.

Aikaisemmin Suomessa toimi eBay.fi, mutta tämä sivusto on ollut suljettuna jo useamman vuoden. Ongelmaa Suomeen tilaamisessa ei kuitenkaan ole, voit haalia ostoskoriisi tavaraa vaikkapa Yhdysvalloista, Briteistä, Saksasta ja Kiinasta. 

Mikäli olet kyllästynyt Wishin krääsävalikoimaan mutta edulliset kiinatuotteet kiinnostavat, kannattaa kääntyä eBayn puoleen. 

Rekisteröityminen

Rekisteröityminen eBayihin käy käden käänteessä heti etusivulle saavuttaessa. Kirjautumiseen vaaditaan oma nimesi sekä sähköpostiosoitteesi, minkä lisäksi sinun tulee keksiä käyttäjätilillesi salasana. 

eBay toimii lukuisissa eri maissa, mutta luodessasi käyttäjätilin esimerkiksi Iso-Britannian sivustolle voit käyttää samaa tiliä kaikkien eri maiden versioissa. Rekisteröitymisvaiheessa voit syöttää käyttäjätilillesi oman osoitteesi ja maksutiedot, jotta pääset suoraan tekemään ostoksia. 

eBay sovellus

eBay sovellus on ladattavissa sekä Apple-, että Android-laitteille. Helppokäyttöinen applikaatio helpottaa shoppailua mobiililaitteilla ja toteutus on juuri niin erinomainen, kuin kansainväliseltä nettikaupalta voi odottaa. 

Tuotevalikoima

ebay_suomi (1)

eBay eroaa monista muista nettikaupoista siinä, että kauppojen lisäksi siellä voivat myydä tavaroitaan myös yksityiset ihmiset. eBay toimii lukemattomissa maissa ympäri maailman, joten luonnollisesti myös tavaramäärä on käsittämätön. Mitä ikinä tarvitsetkaan, löydät sen eBayn valikoimista takuulla. 

Tuotteita selatessa kannattaa huomioida, että kaikki tuotteet eivät ole uusia. Voit säätää tuotesivun filtereistä, haluatko selata pelkästään uusia tuotteita, käytettyjä tuotteita vai molempia. 

Toimitusaika ja toimituskulut

Toimitusaika ja toimituskulut riippuvat siitä, minkä maan eBaysta tilaat tavaraa. EU-alueelta esimerkiksi Saksasta tai Iso-Britanniasta tilattaessa kulut ovat hyvin kohtuullisia, mutta meren takaa Yhdysvalloista tilatessa kannattaa varautua paketin koon ja painon mukaan maksamaan korkeitakin toimituskuluja. 

Myös toimitusajat riippuvat täysin siitä, mistä päin maailmaa ja millä kuriiripalvelulla tavaraa tilaat. 

Maksutavat

eBay hyväksyy mukavan monipuolisesti erilaisia maksumenetelmiä: 

  • PayPal 
  • Visa / Mastercard
  • Google Pay / Apple Pay

Tullimaksut ja rajat

eBay toimii ympäri maailman, joten kannattaa varautua mahdollisiin tullimaksuihin ja arvonlisäveroihin. Tilatessasi tavaraa EU-alueen ulkopuolelta hinta ei sisällä arvonlisäveroa, joten sinun tulee varautua maksamaan tämä myöhäisemmässä vaiheessa. 

eBayssa tärkeää on kiinnittää huomiota, mistä tuote lähetetään. Vaikka tilaisit tavaraa Saksan eBaysta, saatetaan tuote lähettää Kiinasta – ja tällöin olet velvoitettu maksamaan myös ALVin. 

Tuotteiden palauttaminen

eBay lupaa antaa 100% tyytyväisyystakuun riippumatta siitä, mitä myyjät ovat tuotteidensa palautusoikeudeksi määritelleet. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että vaikka tuote ei miellyttäisi, et saa maksamaasi summaa kokonaisuudessaan takaisin. Esimerkiksi kuriiripalveluiden kuljetusmaksua et välttämättä saa takaisin. 

eBayssa tavaraa myyvät sekä yritykset, että yksityiset henkilöt. Kannattaa palautusasioissa aina ensisijaisesti ottaa yhteyttä tuotteen myyjään, ja kääntyä asiakaspalvelun puoleen vasta, jos yhteisymmärrystä ei löydy.

eBay Suomi – sopiiko sivusto suomalaisille?

eBay ei varsinaisesti toimi Suomessa, joten sivustoa tai asiakaspalvelua kotimaisella kielellä ei ole saatavilla. Mikään ei kuitenkaan estä tilaamasta muiden maiden kaupoista tavaraa myös Suomeen, mikäli vain kielitaito riittää. 

Tuhannet suomalaiset ovat tilanneet tavaraa eBaysta hyvin kokemuksin – sivustoa voi siis suositella.

Alennuskoodit & bonukset

eBayssa on päivittäin valtava määrä erilaisia tarjouksia. Hyväksymällä kaupan markkinointiviestinnän voit vastaanottaa sähköpostiisi hyviä tarjouksia tuotteista, joita olet aikaisemmin etsinyt tai tilannut kaupan valikoimista. 

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Suomeksi asiakaspalvelua ei ole saatavilla, mutta englanniksi voit asioida helposti sähköpostin välityksellä. eBay panostaa asiakastyytyväisyyteen todella paljon, ja suomalaisasiakkaiden kokemusten perusteella eBay vastaa yhteydenottopyyntöihin näin suureksi nettikaupaksi hyvinkin nopeasti. 

Sivustolle on myös kerätty todella valtava englanninkielinen kirjasto kaupan toiminnasta ja vastauksista useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Täältä löydät lähes varmasti vastauksen mihin tahansa kysymykseen.

eBay kokemuksia – Onko eBay luotettava?

eBay on yksi maailman tunnetuimmista nettikauppabrändeistä. Asiakastyytyväisyys on kaupalle todella tärkeää, minkä vuoksi suurimmalla osalla asiakkaista on eBaysta pelkästään positiivisia kokemuksia. 

Kannattaa kuitenkin muistaa, että eBayssa tavaraa myyvät yritysten lisäksi myös yksityiset ihmiset. Tämä saattaa luonnollisesti johtaa hyvin erilaiseen tulkintaan esimerkiksi myytävän tuotteen kunnosta. Uusia tuotteita eBaysta voit kuitenkin ostaa luottavaisin mielin, homma toimii jo useamman vuosikymmenen kokemuksella!