AliExpress

AliExpress.com arvostelu

8.4

Hintataso

10.0/10

Tuotevalikoima

8.5/10

Tuotteiden laatu

7.5/10

Asiakaspalvelu & toimitus

7.5/10

Luotettavuus

8.5/10

Plussat

  • Todella halvat hinnat
  • Laaja valikoima kiinalaisia tuotteita
  • Nopeat toimitus Eurooppaan
  • Luotettava kiinalainen verkkokauppa

Miinukset

  • Osa tuotteista on heikkolaatuisia
  • Asiakaspalvelu voisi olla parempi

AliExpress on oikea paikka silloin, kun tarvitset jotakin pientä ja edullista, jota et muualta löydä. Tästä kiinalaisesta verkkokaupasta löydät kameran jalkaa sopivan ruuvin tai kuulokkeen kärjestä kadonnen pehmusteen – aivan mitä tahansa. 

AliExpress toimii Kiinasta käsin, ja näinpä myös toimitusajat ovat sen mukaiset. Pienimpiin tilauksiin voit kuitenkin saada toimituksen jopa veloituksetta, ja isommissakin hankinnoissa kuljetusmaksut ovat hämmästyttävän pieniä. Sivusto palvelee käyttäjiään englanniksi. 

Rekisteröityminen

Voit rekisteröidä AliExpressille käyttäjätilin etusivun oikeasta yläkulmasta. Nimi, sähköpostiosoite ja salasana riittävät alkuun. Halutessasi voit shoppailla sivustolla myös käyttäjätiliä rekisteröimättä – lyöt tuotteen koriin, syötät toimitustiedot ja maksat pois. 

Enemmän sivustoa käyttävien lienee kuitenkin järkevää rekisteröidä tilille oikea käyttäjätili, sillä täältä näet helposti esimerkiksi menneet tilauksesi.

AliExpress sovellus

Kuten kaikilla vakavasti otettavilla nettikaupoilla, on myös AliExpressillä oma mobiiliapplikaationsa. Voit ladata sovelluksen sovelluskaupasta iOS- tai Android-laitteelle, ja tämä on varsin suositeltavaa mobiilikäyttäjille!

AliExpressin mobiilisovellus on erinomaisesti toteutettu. Kategoriasta toiseen hyppiminen on helppoa, eteenpäin skrollaaminen helppoa ja kaikilla tuotteilla on omat selkeät kuvakkeensa, joissa on näkyvissä hinnan lisäksi myös arvostelut.

Tuotevalikoima

AliExpress on muiden suurten kiinalaisten nettikauppojen tavoin kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Erityisen suuren osan tuotevalikoimasta muodostavat työkalut ja kiinalainen elektroniikka. Länsimaisten merkkibrändien tuotteita et täältä löydä, mutta muun muassa Huawei ja OnePlus ovat edustettuina. 

Edellä mainittujen lisäksi AliExpressiltä löydät tuhansittain ja taas tuhansittain vaatteita, koruja, leluja, kauneudenhoitotuotteita, siivousvälineitä, mitä nyt ikinä kuvitella saattaa.

Toimitusaika ja toimituskulut

AliExpressillä on varastoja Euroopassa, minkä ansiosta osa esimerkiksi kalliimmista elektroniikkatuotteista (puhelimet, tietokoneet) saapuvat jopa alle viikossa DHL:n kyydissä. Lähtökohtaisesti kannattaa kuitenkin varautua siihen, että joudut odottelemaan tilaustasi useita viikkoja. 

Toimituskulut ovat todella kohtuullisia. Useimmissa pienissä tuotteissa toimituskulut ovat ilmaisia tai vain muutamia kymmeniä senttejä, ja suuremmissakin tuotteissa Kiinasta paketti kulkee Suomeen kympillä tai parilla.

Maksutavat

AliExpress hyväksyy suomalaisasiakkailta seuraavat maksutavat:

  • PayPal
  • Visa / Mastercard (ei välttämättä kaikki debit-kortit)

Tullimaksut ja rajat

AliExpressin myyjät postittavat tuotteet lähes poikkeuksetta Kiinasta. Tämän vuoksi mitä todennäköisimmin pakettisi pysähtyy tulliin ja olet velvoitettu maksamaan jo maksamasi hinnan perusteella arvonlisäveron. Uuden säädöksen myötä arvonlisävero on maksettava kaikista tilauksista, vaikka tuotteesi arvo olisi yhden euron. Suomen yleinen arvonlisävero on 24%. 

Tuotteiden palauttaminen

AliExpress on niin kiinalainen nettikauppa kuin olla saattaa. Tästä syystä on hyvä pitää myös mielessä, että mikäli parin euron korvakorut eivät miellytä ja teet asiasta valituksen, saattavat korvaukset jäädä saamatta. 

Yleisesti AliExpressin myyjät ovat kuitenkin erinomaisia kommunikaatiokumppaneita. Mikäli haluat palauttaa tuotteen, voit ottaa myyjään yhteyden tilaushistoriasi kautta ja tätä kautta selvittää miten palautusprosessin kanssa toimitaan.

AliExpress Suomi – sopiiko sivusto suomalaisille?

aliexpress_suomi

AliExpress on englanninkielinen sivusto, eikä siitä ole saatavilla ’suomiversiota’. Toimitukset Suomeen kuitenkin onnistuvat välillä hämmästyttävänkin nopeasti ja kotimaiset pankkikortit toimivat sivustolla maksuvälineenä hyvin. Näiden seikkojen valossa AliExpress sopii suomalaisille siis varsin hyvin!

Alennuskoodit & bonukset

Saavuttuasi AliExpressin etusivulle löydät ’Flash Deals’ -valikon, jossa on hurjia alennuksia kaiken aikaa. Alennuskoodeja ja kuponkeja voit toisinaan vastaanottaa myös sähköpostiisi, kunhan vain tilaat sivuston markkinointikirjeet oman käyttäjätilisi asetuksista.

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

AliExpressin asiakaspalvelu on tavoitettavissa livechatin, sähköpostin ja ’tikettien’ välityksellä. Chatissa saatat joutua melko pitkään painiskelemaan automaatin kanssa, joten nopein ratkaisu lienee avata käyttäjätilisi kautta tiketti, ja jäädä odottelemaan asiakaspalvelun vastausta. Yleisesti kokemuksen asiakaspalvelusta ovat positiivisia.

Kaupan ’help’-osiosta löytyy muiden jättimäisten verkkokauppojen tavoin valtava apuosio, johon on kerätty monipuolisesti vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin. 

AliExpress kokemuksia – Onko AliExpress luotettava?

AliExpress on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista kiinalaisista nettikaupoista, josta tuhannet suomalaiset tilaavat tavaraa joka vuosi. Maksuliikenteen ja toimitusten suhteen kaikki toimii mallikkaasti, joten näiltä osin kyseessä on luotettava verkkokauppa. 

Kannattaa kuitenkin muistaa, että AliExpressissä on paljon pieniä kiinalaisia kauppoja myymässä tuotteitaan. Kannattaa lukea muiden käyttäjien arvosteluita tuotteiden laadusta ennen tilaamista, jotta postiluukustasi ei kolahda aivan täyttä roskaa.