Amazon Verkkokauppa

Amazon.com arvostelu

9.1

Hintataso

9.5/10

Tuotevalikoima

10.0/10

Tuotteiden laatu

8.5/10

Asiakaspalvelu & toimitus

8.0/10

Luotettavuus

9.5/10

Plussat

  • Maailman suurin verkkokauppa
  • Nopeat toimitukset Suomeen
  • Luotettava sivusto
  • Pääsääntöisesti laadukkaat tuotteet

Miinukset

  • Osa tuotteista ei ole aitoja merkkejä

Amazon on yksi maailman tunnetuimmista ja suurimmista verkkokaupoista. Kaupan valikoimista löytyy käytännössä mitä tahansa geelikynsistä nostokurkiin – Amazon on ehdottomasti oikea paikka etsiä sitä, mitä et muualta löydä. 

Toistaiseksi Suomeen ei ole lanseerattu omaa Amazon-sivua, mutta voit tilata muiden maiden versioista. Lähimpiä ja toimituskulujen sekä -aikojen puolesta parhaita vaihtoehtoja suomalaisshoppailijalle ovat Saksan sekä Englannin sivustot. 

Rekisteröityminen

Rekisteröityminen Amazon-sivulle on helppoa. Voit tehdä tilin esimerkiksi Saksan Amazoniin, ja tämän jälkeen sama käyttäjätili toimii myös muiden maiden sivustoilla. 

Rekisteröitymään pääset heti etusivulla kirjautumisvalikosta, valitsemalla ’New Customer? Start Here’ -vaihtoehdon. Alkuun pääset syöttämällä nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä itse keksimäsi salasanan. 

Halutessasi voit käydä hetimmiten käyttäjätilisi tiedoissa täyttämässä lisätietoja, kuten maksukorttisi tiedot tai osoitteesi.

Amazon sovellus

Amazonille on saatavilla oma englanninkielinen applikaationsa, joka on ladattavissa niin iOS-, kuin Android-laitteille. Mobiilikäyttäjän on varsin suositeltavaa ladata onnistuneen selkeästi toteutettu applikaatio, sillä varsinainen verkkosivu saattaa puhelimella olla jokseenkin epämiellyttävä käyttää.

Tuotevalikoima

amazon_suomi (1)

Sitä mitä et Amazonista löydä, ei ole olemassa. Amazon on maailman suurin verkkokauppa, jossa tuotteita myyvät varsinaisen alustan ylläpitäjän lisäksi myös yksittäiset toimijat ja kaupat ympäri maailman. Käytännössä voisi siis sanoa, että tämän verkkokaupan valikoimista löydät mitä tahansa mistä päin maailmaa tahansa. 

Amazonista voit Suomeen tilata myös kookkaampia tuotteita, mutta näitä tilatessa kannattaa aina pitää mielessä mahdollisesti hyvinkin korkeat toimituskulut. Tuotevalikoiman selaaminen on monipuolisten kategoriointien ansiosta helppoa, ja hakutoiminnon avulla voit hakea mitä tahansa yksittäistä tuotetta tai kokonaista tuoteryhmää. Voit tilata Amazonista esimerkiksi elektroniikkaa tai sormukset netistä.

Toimitusaika ja toimituskulut

Amazon toimii lukuisissa eri maissa ja toimitusajat sekä -kulut riippuvat pitkälti siitä, kuinka kaukaa tuote saapuu. Saksasta ja Iso-Britanniasta tavaraa voit saada kotiovellesi muutamassa päivässä mutta meren takaa tilatessa toimitusaika voi olla hyvinkin pitkä. 

Toimituskulut Amazonilla eivät ole kiinteät, vaan riippuvat tuotteiden muodosta ja painosta. Mikäli toimituskulut eivät muulla tavoin helposti selviä, voit lisätä tuotteen ostoskoriin ja siirtyä maksusivulle – tällöin näet lopullisen hinnan toimituskuluineen. 

Maksutavat

Voit maksaa Amazon-ostoksesi kaikilla tunnetuimmilla maksukorteilla:

  • Visa / Mastercard
  • American Express / Diner’s Club

Tullimaksut ja rajat

Amazonista tilaamiesi tuotteiden hintaan lisätään arvonlisävero 24%. Kannattaa huomioida, että esimerkiksi Saksan Amazonissa shoppaillessasi tuotteilla on lähtökohtaisesti Saksan 19% arvonlisävero, mutta toimitusosoitetta lisätessä hintaan muutetaan Suomen 24 prosentin vero. 

Tuotteiden palauttaminen

Koska Amazon ei toimi varsinaisesti Suomessa, ei nettikaupalla myöskään ole varsinaista vakiintunutta palautuskäytäntöä suomalaisasiakkaiden kanssa. Mikäli olet tyytymätön tilaamaasi tuotteeseen, tapahtuu palautus kuriiripalvelua käyttäen. 

Palauttaessasi joudut maksamaan tuotteen toimituskulut itse, mutta Amazon yleensä korvaa kuluja halvimman mahdollisimman toimitusmenetelmän verran. Tuotteiden palauttamisesta löydät lisätietoa ’Returns and Replacements’ -valikosta. 

Amazon Suomi – sopiiko sivusto suomalaisille?

Suomella ei ainakaan toistaiseksi ole omaa Amazon-sivustoa, joten shoppailu tapahtuu muiden maiden versioissa. Suomenkielistä sivustoa ei ole saatavilla, joten valmistaudu toimimaan englanniksi. Palautuskäytännöt eivät myöskään ole yhtä toimivat, kuin ”oikeasti” Suomessa toimivien nettikauppojen kanssa. 

Kielitaitoa omaaville Amazon on kuitenkin valikoimansa puolesta erinomainen vaihtoehto, ja EU-alueen kaupoista tilattaessa toimituskulut ja -ajat voivat olla hyvin kohtuullisia. 

Alennuskoodit & bonukset

Amazonilla on paljon erilaisia tarjouksia ja päivittäisiä diilejä. Voit käydä katsomassa päivän parhaat tarjoukset ja mahdolliset Amazon alennuskoodit omalta käyttäjätililtäsi ’Today’s Deals’ -valikosta. Kannattaa myös tilata nettikaupan uutiskirje, mikäli haluat saada ilon irti parhaista erikoistarjouksista ensimmäisten joukossa. 

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Amazonilla ei ole suomenkielistä asiakaspalvelua tai puhelinlinjaa, mutta livechat toimii erinomaisesti. Palvelu on ystävällistä ja esimerkiksi palautusasioissa tai tuotteen ollessa rikkinäinen saat apua nopeasti. 

Amazonin sivulle on myös kerätty todella kattavasti tietoa kaupan toiminnasta sekä vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin – nämä tosin kaikki englanniksi. 

Amazon kokemuksia – Onko Amazon luotettava?

Amazon on maailman suurin ja tunnetuin nettikauppa. Kaupasta on tilattavissa käytännössä mitä tahansa, joten myös laatu vaihtelee tuotekohtaisesti. Kiinakauppoihin verrattuna Amazon on kuitenkin todella korkeatasoinen – valikoimista löytyy maailman huippubrändien oikeat tuotteet (tosin myös oikein hinnoin), eikä rimpuloita kiinaversioita. 

Harmillisesti Suomella ei ole vielä omaa Amazon-sivustoa, mutta voit asioida esimerkiksi Saksan tai Iso-Britannian sivustoilla todella luottavaisin mielin.