Kiinalaiset verkkokaupat

Kiinalaiset verkkokaupat ovat tänä päivänä suositumpia kuin koskaan ennen. Suomalaiset tekevät itse asiassa tänä päivänä eniten verkko-ostoksia juuri Kiinasta, joka ilmenee myös kansainvälisen postialan järjestön teettämästä kyselystä.

Listaamme tällä sivulla kaikki parhaat kiinalaiset verkkokaupat, joista voit tehdä ostoksia turvallisesti ja halvalla. Kerromme myös lisää miten Kiinasta tilaaminen toimii, ja mitä sinun kannattaa huomioida ostoksia tehdessäsi.

Parhaat kiinalaiset verkkokaupat

Alle olemme listanneet 7 parasta kiinalaista verkkokauppaa tällä hetkellä. Valinnat teimme niiden tuotevalikoiman, hintatason ja turvallisuuden perusteella.

1. AliExpress – Kiinan suurin verkkokauppa

AliExpress logo (1)

AliExpress.com on yksi maailman suurimmista verkkokaupoista, joka toimittaa halpoja tuotteita Kiinasta. Tältä sivustolta löydät käytännössä aivan kaiken. Sivustolla on todella laaja valikoima esimerkiksi halpaa elektroniikkaa, vaatteita, sisustustavaraa ja kauneustuotteita. AliExpress on täysin rekisteröitymisvapaa verkkokauppa, joten voit tehdä ostokset helposti ilman rekisteröitymistä.

2. Wish – Sosiaalisen median ja verkkokaupan yhdistelmä

wish_suomi

Wish on shoppailusovelluksen ja verkkokaupan yhdistelmä. Wish.com lähettää tavaraa Kiinasta halpaan hintaan ja vaihtelevalla laadulla. Wishissä voit selailla kuvia hivenen samaan tapaan kuin esimerkiksi Instagramissa, ja voit ostaa jokaisen kuvissa näkyvän tuotteen helposti sovelluksen kautta.

Wish sopii sinulle hyvin, mikäli etsit halpoja vaatteita, elektroniikkaa, keräilytavaroita tai kodin esineistöä.

3. Dresslily – Kiinalainen vaateverkkokauppa

dresslily_suomi

Dresslily on muodin ystävän paratiisi. Kyseessä on yksi maailman suurimmista vaateverkkokaupoista, joka lähettää halpoja vaatteita Kiinasta. Vaatevalikoima on todella laaja, mutta niiden laatu vaihtelee paljon tuotekohtaisesti. Lue siis myyjän ja tuotteiden arvostelut ennen niiden ostamista.

Dresslily.com tarjoaa usein lähetykset ilman postikuluja. Vaatteiden tilaaminen Dresslilystä on siis todella edullista.

4. Milanoo – Juhlapuvut halvalla Kiinasta

milanoo_suomi

Mikäli haluat ostaa juhlapuvun tai hääpuvun halvalla Kiinasta, niin Milanoo.com on paras vaihtoehto. Sivustolta löydät tyylikkäitä luomuksia niin hääjuhlaan kuin muihinkin juhlallisiin tapahtumiin. Luethan kuitenkin myyjän ja tuotteiden arvostelut ennen niiden tilaamista, kuten muissakin kiinalaisissa vaatekaupoissa.

Etenkin hääpukujen ostoon kannattaa varata reippaasti aikaa mahdollisten palautusten ja uudelleentilausten takia. Mikäli koko ja laatu osuvat kohdilleen, niin tältä sivustolta löydät takuulla sopivan juhlapuvun halvalla.

5. Gearbest – Elektroniikkaa halvalla Kiinasta

gearbest_suomi

Gearbest on yksi suurimmista elektroniikkaan erikoistuneista verkkokaupoista. Gearbest.comista voit tilata esimerkiksi kameroita ja kamerakoptereita halvalla ja usein ilman toimituskuluja. Halvimman elektroniikan löydät useimmiten juuri Gearbestin sivuilta. Suosittelemme ostamaan kiinalaisia merkkejä, sillä tunnettujen brändien tuotteet (Apple, Samsung, Sony) ovat yleensä halpoja kopioita.

6. E-ville.com – Suomalais-kiinalainen elektroniikkakauppa

e-ville

E-ville on toinen halpaa elektroniikkaa myyvä kiinalainen verkkokauppa. E-ville.comilla on toimisto myös Suomessa, mutta tavara toimitetaan halvalla Kiinasta. E-ville.com on turvallisin paikka ostaa elektroniikkaa, etenkin kalliimpaa sellaista, sillä mahdolliset takuukyselyt hoidetaan Suomen sisällä.

7. DX.com – Halpaa elektroniikkaa Kiinasta

dx_com_suomi

DX.com on kolmas elektroniikkaan erikoistunut kiinalainen verkkokauppa, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 2005 saakka. Parhaita puolia DX.comissa ovat sen ilmaiset toimitukset Suomeen sekä suomenkieliset kotisivut. Näin ollen shoppailu on sekä helppoa että halpaa.

Kiinasta tilaaminen – mitä pitää huomioida?

Kiinasta tilaaminen on pääosin helppoa ja turvallista, mutta olemme listanneet alapuolelle 3 tärkeintä huomioitavaa asiaa ennen tilaamista.

1. Tuotteiden maksaminen

Suosittelemme maksamaan tuotteet aina Paypalilla, mikäli tämä on sivustolla mahdollista. Tämä siitä syystä, että Paypal korvaa menetetyt rahat mahdollisissa huijaustapauksissa.

Luottokortilla maksaminen on toki myös turvallista, sillä luottokunta korvaa varat mahdollisissa väärinkäytöksissä. Paypal korvaa kuitenkin rahat huomattavasti normaaleja pankkeja nopeammin ja pienemmällä paperityöllä.

2. Tullimaksut

Tullimaksu Kiinasta tilatessa voi tulla monille yllätyksenä. Tässä tullimaksut pähkinänkuoressa:

  • Tilaus on alle 0 – 22€ -> Et maksa tullimaksua
  • Tilaus on 22 – 150€ -> Joudut maksamaan tullimaksun + mahdollisen arvonlisäveron 
  • Tilaus on yli 150€ -> Joudut maksamaan ALV + mahdollisesti tullimaksun

Mahdollinen arvolisänvero on 24% lähetyksen hinnasta. Eli esimerkiksi 100€ tuotteesta maksat 24€ arvolisänveroa.

Tullimaksu tai tuontivero riippuu tuotteesta. Yleisesti ottaen se on alle 5% lähetyksen hinnasta.

3. Toimitus

Tuotteiden toimitusaika riippuu paljon sivustosta ja tilattavasta tuotteesta. Kannattaa aina varautua siihen, että tuotteet tulevat myöhässä, sillä joskus tuote voi olla loppunut varastosta. Pääasiallisesti tuotteet tulevat kuitenkin perille sovittuun aikaan.

Osa kiinalaisista verkkokaupoista tarjoaa tuotteille täysin ilmaiset toimituskulut (esimerkiksi DX.com), ja osa sivustoista tarjoaa ilmaiset toimituskulut, kun tietty tilaussumma ylittyy (E-ville.com).

Kiinalaisten verkkokauppojen tuotevalikoima

Kiinalaisten verkkokauppojen tuotevalikoima on keskittynyt useimmiten halpaan elektroniikkaa ja halpoihin vaatteisiin. Niistä on kuitenkin mahdollista löytää myös tuhansittain muitakin tuotteita. Pääasiallisesti kiinalaisten verkkokauppojen valikoima on laajempi, kuin eurooppalaisten verkkokauppojen.

Kiinasta tilaaminen on siis ymmärrettävästi houkutteleva vaihtoehto. Mutta mitä tuotteita Kiinasta kannattaa tilata?

Tilaa nämä Kiinasta:

  • Kiinalaista elektroniikkaa (paikallisia brändejä)
  • Vaatteita, joiden myyjillä / tuotteilla on hyvä arvostelut
  • Eurooppalaisen varaston tuotteita (tuotteen kohdalla ilmoitetaan, mikäli tuote on Euroopassa)

Älä tilaa Kiinasta:

  • Terveysvalmisteita / vitamiineja (tai mitään suuhun laitettavaa)
  • Tunnettuja brändejä, sillä nämä ovat usein halpoja kopioita
  • Vaatteita, joiden laadusta et ole varma (ei riittävästi arvosteluita)

Kokemuksia kiinalaisista verkkokaupoista – ovatko ne luotettavia?

ostopossu_logo
Ostopossu testaa itse jokaisen kiinalaisen verkkokaupan.

Onko Kiinasta tilaaminen sitten turvallista ja kannattavaa? Lyhyt vastaus: kyllä on. Mutta tietty skeptisyys on hyvä pitää mukana. Suosittelemme ostamaan tuotteita vain tunnetuilta kiinalaisilta verkkokaupoilta, joilla on hyvät arvostelut ja asiakaskokemukset. Luotettavat kiinalaiset verkkokaupat löydät aina Ostopossu.comin listauksesta, sillä testaamme jokaisen verkkokaupan itse.

Meidän kokemukset kiinalaisista verkkokaupoista ovat pitkälti positiivisia, mutta olemme jättäneet listauksesta pois heikot ja epärehellisesti toimivat nettikaupat.

Voit tutustua myös parhaat nettikaupat listaukseemme, josta löydät kiinalaisten verkkokauppojen lisäksi muita laadukkaita kansainvälisiä verkkokauppoja.